Nieuws

Facebook Chat: Instellingen, Online-, Offline-status en meer

facebook-chat

Facebook Chat is een veel gebruikte functie van Facebook. Met Facebook Chat kan je chatten met andere Facebook Vrienden op je computer, maar ook met de Facebook App of Facebook Messenger op je iPhone, iPad, BlackBerry of Android-telefoon. Veel mensen zijn niet bekend met alle instellingen van Facebook Chat. In dit artikel bekijken we de mogelijke instellingen van Facebook Chat, zoals geluiden en je status als online of offline weergeven.

Chat zijbalk verbergen

Vind je de zijbalk aan de rechterkant van de Facebook website irritant of gebruik je de zijbalk helemaal niet, dan kan je er voor kiezen deze te verwijderen. Klik op het icoon helemaal rechtsonder in je scherm (zie onderstaande afbeelding) om de zijbalk van Facebook Chat te verbergen.


De lijst met contactpersonen wordt vanaf nu niet meer weergegeven. Je online Facebook Vrienden worden aan de linkerkant van de pagina afgebeeld met daarboven een functie om je vrienden te doorzoeken. Klik je op het icoon naast dit invoerveld of rechtsonder in je scherm op: ‘Chat (#)’, dan wordt de zijbalk weer getoond.

Instellingen Facebook Chat

Facebook Chat heeft een aantal instellingen die door de gebruiker zelf kunnen worden aangepast. Klik op het tandwiel-icoon rechtsonder in het scherm om de instellingen te openen. Het icoon is alleen zichtbaar als de zijbalk van Facebook Chat wordt getoond, lees hierboven hoe je deze weer toont als hij verborgen is.

Facebook Chat Online of Offline weergeven

Standaard wordt je voor al je Facebook Vrienden als online weergegeven zodra je, je inlogt op Facebook. Onder Facebook Chat instellingen kan je aangeven dat je niet zichtbaar, offline, wilt zijn voor al je Facebook Vrienden. Klik hiervoor op ‘Beschikbaar om te chatten’ in het menu om het vinkje te verwijderen. Je status wordt nu voor iedereen op Facebook als offline weergegeven.

Ook kan je ervoor kiezen om je status voor een beperkte groep vrienden als online of offline weer te geven. De optie ‘Beschikbaarheid in Chat beperken’ maakt het mogelijk om Lijsten/SmartLists te selecteren die je Facebook Chat status zien als beschikbaar, of juist niet-beschikbaar.

Facebook Chatgeluiden

Het is mogelijk om alle geluidsmeldingen van Facebook Chat te dempen, waardoor je ze niet meer hoort. Dit kan handig zijn wanneer je Facebook gebruikt op school of het werk, of wanneer je de geluiden van Facebook Chat vervelend vindt. Klik je op het tandwiel-icoon dan toont Facebook een menu met als tweede optie ‘Chatgeluiden’. Klik op ‘Chatgeluiden’ om het vinkje voor ‘Chatgeluiden’ weg te halen en zo alle geluiden van Facebook Chat te verwijderen. Heb je ‘Chatgeluiden’ uitgeschakeld en wil je ze weer inschakelen klik dan opnieuw op het item in het menu om het vinkje voor ‘Chatgeluiden’ weer te tonen.