Een Facebook account aanmaken? Dit zijn de voordelen!

Kiezen voor een Facebook account
Via je collega’s of vrienden hoor je wellicht zat verhalen over Facebook. Er wordt vaak gedacht dat Facebook slechts een medium is waar je terecht kunt voor je dagelijkse portie kattenfilmpjes, een hevige discussie of oninteressante quotes. Uiteraard zijn deze dingen veelvoudig op Facebook te vinden, maar dat weegt niet op tegen de vele voordelen die Facebook met zich meebrengt. Hoewel kattenfilmpjes ook heel leuk zijn. Ben je benieuwd naar wat Facebook jou kan bieden? Lees dan dit blog!

Je blijft in contact met oude vrienden en kennissen
Door je leven heen leer je verschillende mensen kennen. Vroeger was het zo dat contacten na een poos verwaterden. Je zag iemand gewoon niet meer en had geen idee hoe het met diegene ging. Tegenwoordig is hier met Facebook geen sprake meer van. Je schoolvriendin van vroeger? Die heb je zo weer opgezocht. Eenmaal in je contactenlijst, ben je altijd op de hoogte van wat iemand nu doet. Misschien hebben die vriendin en jij nu wel een gezamenlijke hobby gemeen. Reden genoeg om weer eens wat af te spreken. Naast het toevoegen van je huidige vriendschappen op Facebook, kun je ook mensen die je onlangs hebt leren kennen een vriendschapsverzoek sturen. Wellicht zie je over een tijdje dat jouw nieuwe kennis met een gaaf project bezig is. En laat diegene nou net nog iemand nodig hebben voor dat project. Facebook creëert dus ook kansen. Wie weet waar je Facebook connecties jou nog gaan brengen!

Je leert gemakkelijk nieuwe mensen kennen
Door te reageren op berichten van vrienden, kom je indirect in contact met andere mensen. De ‘vrienden van vrienden’. Wellicht zit daar iemand tussen die net als jij vaker op bepaalde berichten reageert en kom je hiermee in contact. Of wat dacht je van mensen die je leert kennen via pagina’s waar je lid van bent? Misschien ben je fan van een bepaalde band. Je ziet dat er binnenkort een concert in de buurt is en reageert op een bericht van die band. Iemand anders leest dat jij in diezelfde stad naar het concert gaat. “Zullen we samen gaan?” Een potentieel nieuw contact is gelegd.

Je kunt op Facebook je gehele nieuwe interieur verzamelen
Zoek je nog een bank voor in je nieuwe woning? En heb je geen zin om de volle mep te betalen? Word lid van een Weggeefhoek en kijk wat er zoal wordt aangeboden. Je kunt het zo gek nog niet bedenken, of het wordt gratis weggegeven. Sinds kort heeft Facebook ook een speciale Marketplace, waar je eenvoudig en snel spullen kunt kopen en verkopen.

Je vindt altijd wel iemand om mee naar een event te gaan
Wil je graag aan die gave run meedoen, maar heb je nog niemand gevonden om mee samen te rennen? Scroll eens langs je vriendenlijst of plaats een oproepje op je profielpagina.
Wedden dat je binnen no time een renmaatje gevonden hebt? Hetzelfde geldt voor concerten en festivals.

Een echte aanwinst
Je leest het al, Facebook kan indien je hier slim en goed gebruik van maakt een echte aanwinst zijn. Je oude contacten onderhouden, nieuwe mensen leren kennen, gratis spullen,  altijd een eventmaatje. Geweldig toch?! Ontdek vandaag nog de vele voordelen van Facebook!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *